WELKOM BIJ TOERCLUB RIJNMOND

Hier vind je al het nieuws en info over onze gezellige toerfietsclub in Schiedam.

Toerfietsen bij TC Rijnmond
TC Rijnmond is een toerfietsclub, die in 1979 is opgericht met het doel sportief recreatief fietsen te bevorderen. Het gaat hierbij om toerfietsen. Bij onze activiteiten is er dus geen sprake van winnaars of verliezers. De enige prestatie die geldt is het volbrengen van de fietstocht, volgens het principe samen uit – samen thuis. Wij wachten op achterblijvers en helpen deelnemers met pech.

Wat doet TC Rijnmond?
TC Rijnmond organiseert het gehele jaar door tientallen fietstochten in groepsverband, variërend in lengte van 50 tot 150km, en op clubavonden in de winter interessante lezingen en presentaties over het toerfietsen.

Samen uit, samen thuis
TC  Rijnmond heeft het principe ‘samen uit , samen thuis’. We wachten op achterblijvers en helpen deelnemers met pech. Belangrijk is dat een ieder voortdurend oplet of degene die achter jou fietst nog volgt. Uitgangspunt is dat een ieder geoefend is om de aangegeven rijsnelheid  in de onderscheidenlijke  groepen te kunnen rijden. Om de aangegeven snelheid  gedurende een aantal uren te kunnen volhouden  is een racefiets of mountainbike een vereiste.

Het principe ‘samen uit, samen thuis’ vervalt echter als leden onderweg besluiten terug te gaan of van de route af te wijken. Of als een persoon alleen op zijn/haar aangeven  de groep wil verlaten. Echter dat kan niet als de groep te hard rijdt. Dan moet er worden gewacht.

Wat voor soort fiets en kleding?

Om een snelheid van 25 km/uur of meer gedurende enkele uren te kunnen volhouden wordt een racefiets of mountainbike aangeraden.
Op zaterdag en zondag  tijdens de GT, CT en VT is het niet verplicht maar wel gewenst de clubkleding te dragen.

Pech onderweg?
Bij pech blijft de groep bij elkaar. Indien reparatie – in de meeste gevallen een lekke band verwisselen – problemen oplevert, krijg je hulp van andere deelnemers.

Waar vind je TC Rijnmond?
Het clubhuis van TC Rijnmond is gehuisvest bij de voetbalvereniging Hermes-DVS, Olympiaweg 20, Schiedam.
Zie Adres of Kaart en Route.

Wilt je eerst eens kennismaken met het toerfietsen?
Niet-leden zijn van hartelijk welkom bij TC Rijnmond ritten op zaterdag en zondag. Op dinsdag en donderdag wordt er overdag ook gefietst. Zie voor de verschillende vertrektijden het toerprogramma.
Aanmelden bij de start is voldoende, maar wil je niet voor verrassingen komen te staan, neem dan contact op met info@tcrijnmond.nl

Reacties zijn gesloten.