Flamingo’s kieken in Battenoord, TCR 14-01-2018

Vandaag beloofde het een mooie dag te worden en er werd besloten om naar de flamingo’s in Battenoord te gaan kijken voordat ze weer vertrokken waren. Bij de club zowaar 11 man te weten : Gerrit, Frank, Hans, Wim, Koos. Henk, Marja, Petra, Frans,  Richard en ikWe vertrekken voor de best wel zware tocht richting Spijkenisse, onderweg word er besloten om de groep te splitsen daar niet iedereen genoeg kilometers in de benen heeft om deze “monstertocht” tot een goed einde te brengen. bij de spijkenissebrug nemen we afscheid van Frans, Frank, Hans, Wim, en Richard. Wij peddelen rustig verder richting Zwartewaal maar eerst even Gerrit zijn lekke band repareren. Nu richting de brouwersdam waar hoe kan het ook anders de groepsfoto gemaakt word. We banen ons een weg door de inmiddels toch wel stevige wind en meer dan eens ben ik blij dat ik achter Koos en of Gerrit plaatsnemen kan, gevalletje dikke benen. Aangekomen bij Herkingen is het niet ver meer en opgepept door het zien van havikken en reeen in het weiland koersen we gestaag verder en we komen aan bij Battenoord waar warempel flamingo’s staan. Ze staan dit jaar aan de rechterkant en best wel een stukje uit de kust dus de foto’s zijn niet al te denderend maar je kan ze toch wel zien. geen koffietent open benzinepomp en of koek en zopie gezien. we besluiten door de Rhoonse grienden terug te rijden en vlak voor Mijnsherenland heb je de landboerderij waar we eindelijk naa 100km plus even een bakkie koffie en een soepje konden nuttigen en dat was ook wel nodig kan ik u vertellen. de laatste kilometers zijn zwaar, althans voor mij en eenmaal bij de benelux tunnel aangekomen was ik zeer veel blij. Mannen én vrouwen bedankt voor de goede zorgen en de fijne rit. Doen we gauw nogmaals. Hieronder de route en de foto’s.

https://www.strava.com/activities/1357147649

 

Alle reacties

 • Als ik op de Garmin link klikt staar u heeft geen toegangsrecht om te kijken. Mooie tocht jammer dat ze deze keer ver weg staan.Ja dat alles gesloten was op zondag, dat wist je van de vorige keer. Verder weer leuk verhaal
  Marco jammer dat ik er niet bij kon zijn

  Jan 14/01/2018 19:18
  • De link is aangepast Jan

   Beheerder 14/01/2018 20:08
 • Inderdaad een mooie tocht met leuke foto’s.Ook de foto’s met Herman.Ben achteraf blij dat ik voor een kortere afstand gekozen heb.

  Frank Boelema 14/01/2018 20:13